STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau BVBA

STEIN VAN ROSSEM Uitgangspunt voor dit project was de vraag om een nieuwe verblijfsruimte te bouwen voor de in het rusthuis gehuisveste “zusters van Maria-Jozef”

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Uitbreiding rust- en verzorgingstehuis
Erpe-Mere

Uitgangspunt voor dit project was de vraag om een nieuwe verblijfsruimte te bouwen voor de in het rusthuis gehuisveste “zusters van Maria-Jozef”.

In overleg met de directie van het desbetreffende rusthuis viel de keuze op een leegstaande zolderverdieping, centraal gelegen binnen het gebouwencomplex en tevens in directe relatie liggend met de slaapvertrekken van de gebruikers.

Gezien de beperkte vrije hoogte van de zolderverdieping werd gekozen voor een volledige afbraak van het dakvolume dat werd vervangen door een volledig nieuwe constructie met volgend programma: eetruimte, zitruimte, sanitair, kitchenette, terras en berging.

Aan de buitenzijde werd gekozen voor een neutraal gevelpaneel in een lichtbeige kleur. Deze kleur benadert zeer sterk de gele kleur van de baksteen die we aantreffen tussen de bestaande raamgehelen ter hoogte van de onderliggende verdiepingen. De te voorziene borstwering en westgevel ter hoogte van de nieuwe verdieping werd voorzien in bruine baksteen, volledig analoog qua vorm, afmetingen en kleur aan de bestaande bruine baksteen. Op deze wijze laat de “extra” verdieping zich integreren in het geheel van gebouwen, niettegenstaande zijn expliciete vormelijke verschijning.

Binnenin werd gekozen voor een duidelijke, sobere belijning in combinatie met neutraal materiaalgebruik.

De vraag was hier immers om een “neutraal” kader te installeren waar ieder zijn gading kan vinden en verpozing centraal staat.

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid