STEIN VAN ROSSEM

Open Oproep 1403

Op vraag van het stadsbestuur te Lokeren werd een wedstrijd uitgeschreven met betrekking tot de uitbreiding van de stedelijke academie voor muziek en woord (SAMW), waarbij de bestaande "Villa ter Beuken" na de uitbreiding dient vorm te geven aan de nie

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Stedelijke academie voor muziek en woord
Lokeren

Open Oproep 1403

Op vraag van het stadsbestuur te Lokeren werd een wedstrijd uitgeschreven met betrekking tot de uitbreiding van de stedelijke academie voor muziek en woord (SAMW), waarbij de bestaande "Villa ter Beuken" na de uitbreiding dient vorm te geven aan de nieuwe kunstencampus "Ter Beuken".

De bestaande villa en het park waarin deze zich bevindt, vormen een niet alledaags decor. De schoonheid en waarde van het al aanwezige groen vragen bijzondere aandacht en een weloverwogen inplanting van het nieuw gebouwde.

Het kunstenprogramma van de uitbreiding organiseert zich planmatig in twee clusters; muziek en woord, respectievelijk voorzien binnen twee volumes. De cluster "muziek" veroorzaakt immers een aanzienlijk aantal decibels en de cluster "woord" vergt een ander type concentratie en bij regelmaat zelfs stilte. Vanuit het streven naar een compact gebouw laten we de twee clusters met elkaar versmelten, daar waar de verticale distributie van de gebruikers zal plaatsvinden. Deze zone is bijgevolg centraal gelegen en doet tevens dienst als buffer.

De gangen en gemeenschappelijke ruimtes zijn ruim bemeten en vormen in het ontwerp stimuli voor interactie, tentoonstellingen en performance.

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid