STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau BVBA

STEIN VAN ROSSEM Het project betreft de inrichting van een inkomhal met bijhorend meeting center, gelegen in het centrum van Brussel in de nabijheid van de Grote Zavel

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Verbouwing kantoorgebouw - Inkomzone - Meeting center
Brussel

Het project betreft de inrichting van een inkomhal met bijhorend meeting center, gelegen in het centrum van Brussel in de nabijheid van de Grote Zavel.

De bestaande inrichting van de inkomzone met annex meeting center dateerde uit het begin van de jaren '80 en voldeed niet meer aan de huidige normen en gebruikswensen. De inkomhal werd volledig gestript en heringericht waarbij de zeer beperkte vrije hoogte de grootste hindernis was.

De oefening bestond erin om op een kleine oppervlakte een kantoorgebouw van +/- 30.000m² van een "waardige" nieuwe hoofdinkom te voorzien.

Aansluitend hierbij diende rekening gehouden te worden met een grote diversiteit aan gebruikers (interne gebruikers en externe bezoekers) en is dus een zekere neutraliteit wenselijk dewelke zich laat vertalen in een sober materiaal- en kleurgebruik. Hierdoor ontstaat een strak, doch geen steriel beeld in een dynamisch kader.

Essentieel bij deze opdracht is dat er naast het inkomgebeuren op een representatieve en serene wijze een werkplek ontstaat waarbij bespreking en ontmoeting centraal staan (meeting center). De complexiteit bestaat erin de juiste setting te ontwikkelen waarbij formele (directievergaderingen, presentaties, videoconferenties, …) en informele contacten vlot mogelijk zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid