STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau bv

STEIN VAN ROSSEM Aan de basis van dit stoelontwerp ligt het streven naar de grootst mogelijke eenvoud zonder afbreuk te doen aan functionaliteit en zitcomfort. Het ontwerp is ontdaan van elke ballast en met gevoel voor verhouding ontworpen

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Iota chair

Aan de basis van dit stoelontwerp ligt het streven naar de grootst mogelijke eenvoud zonder afbreuk te doen aan functionaliteit en zitcomfort. Het ontwerp is ontdaan van elke ballast en met gevoel voor verhouding ontworpen. Het frame is zodanig uitgedacht dat er een evenwicht ontstaat tussen geometrische, constructieve en functionele lijnen.

Het ontwerp is sober, tijdloos en bijgevolg neutraal. Door deze neutraliteit is de stoel zowel geschikt voor dagelijkse situaties als voor exclusieve omgevingen. De stoel is commercialiseerbaar voor zowel de consumenten- als de projectmarkt.

Onze aandacht gaat bij dit ontwerp ook uit naar de achterzijde van de stoel, immers de meest zichtbare zijde wanneer de stoel in combinatie met tafelmeubilair wordt gebruikt. Hier komt het lijnenspel samen in één centrale verticale stijl. Dit aspect wordt benadrukt in de naam van de stoel: ‘Iota’. Deze Griekse letter betekent ‘niets’ en verwijst deels naar het weglaten van de ondersteuningen op de hoeken achteraan waardoor de stoel zijn identiteit krijgt.

Materialen:
frame: stalen kokerprofiel / sectie 25mm voorzien van hoogglanslak
zitting: gecoat PU-foam HD met ingewerkte multiplexplaat
rugsteun: gecoat PU-foam HD met ingewerkte multiplexplaat

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid