STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau BVBA

STEIN VAN ROSSEM Het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw reflecteert onze zorg voor een duurzaam en correct functionerend gebouw. Het eenvoudige en logische ontwerp resulteert in een economische bouwstructuur

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Kantoorgebouw
Evere

Het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw reflecteert onze zorg voor een duurzaam en correct functionerend gebouw.

Het eenvoudige en logische ontwerp resulteert in een economische bouwstructuur. Dit vormt de basis voor een robuust en inwendig open gebouw waarbij de multidisciplinaire samenwerking centraal staat binnen een warme minimalistische sfeer.

Materiaalkeuzes en inventieve technieken zorgen voor een laag onderhoud en een energie zuinig gebouw met royale werkruimten en specifieke aandacht voor akoestiek en natuurlijk licht.

Vermits compactheid de eerste voorwaarde is voor een energie efficiënt gebouw, hebben we gestreefd naar een balans tussen compactheid en functionaliteit (relaties tussen de verschillende departementen).

Het streefdoel is om een benadrukte zichtbaarheid van de publieke functies te creëren. Deze zijn gesitueerd op de eerste verdieping en zijn direct toegankelijk vanop de straat. De eerste verdieping is smaller dan het hoofdvolume, waardoor een luifel effect wordt gecreëerd (lage energie).

De patio’s geven het kantoorgebouw een interne open verschijning (publiek - kantoor). De patio op de eerste verdieping creëert een transparantie en interactie tussen het publieke en het kantoorgedeelte.

De departementen worden intern zichtbaar. Elk departement is ‘geïsoleerd’, maar omwille van de patio’s, zijn deze departementen toch visueel met elkaar verbonden. Dit optimaliseert de interactie, de connectiviteit en de communicatie (synergie). De patio’s zorgen ook voor een optimale natuurlijke licht penetratie, ten voordele van de werkomgeving.

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid