STEIN VAN ROSSEM

Laureaat wedstrijd Haviland Intercommunale IGSV

STEIN VAN ROSSEM Voor de uitbouw van een centrale ontvangstzone ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein te Meise-Westrode werd door de provincie Vlaams-Brabant en de intercommunale Haviland een ontwerpwedstrijd uitgeschreven

STEIN VAN ROSSEM    
SVR website is loading...
 
 

Centraal knooppunt TDL bedrijventerrein
Meise

Laureaat wedstrijd Haviland Intercommunale IGSV

Voor de uitbouw van een centrale ontvangstzone ter hoogte van het nieuwe bedrijventerrein te Meise-Westrode werd door de provincie Vlaams-Brabant en de intercommunale Haviland een ontwerpwedstrijd uitgeschreven.

Het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de bedrijvenzone voorziet een site dewelke, na verloop van de tijd, quasi geheel in het landschap opgaat.

Uitzondering op deze stelling vormt het centrale knooppunt met de fiets- en voetgangersbrug en het entreegebouw (horeca, parkmanagement, hotel, …) waarbij de fiets- en voetgangersbrug als landmark dient vormgegeven te worden.

De landmark heeft tot doel een maximale herkenbaarheid, identiteit en monumentaliteit te genereren voor het bedrijvenpark.

Het programma van de landmark (brug) leek ons echter te beperkt om een zinvol volume van enige schaal te genereren. Vanuit de architectonische benadering werd hier een antwoord geboden door andere programmatorische eisen te betrekken in de landmark, zo ontstaat een schaalvergroting en verkrijgt de brug 'vorm en schaal' binnen het kader van een bruikbaar volume, namelijk een gebouw. Het entreegebouw wordt op deze manier deel van de landmark.

Deze website maakt gebruik van cookies voor optimale functionaliteiten.Bekijk ons privacy- & cookie-beleid