STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau BVBA

STEIN VAN ROSSEM Het project betreft het deels verbouwen van een kantoorgebouw gelegen op de kop van een bouwblok in het centrum van Brussel in de nabijheid van de Grote Zavel

STEIN VAN ROSSEM  
SVR website is loading...
 
 

Verbouwing kantoorgebouw - Meeting center
Brussel

Het project betreft het deels verbouwen van een kantoorgebouw gelegen op de kop van een bouwblok in het centrum van Brussel in de nabijheid van de Grote Zavel.

De dakverdieping (verdieping +6), terugliggend gesitueerd ten opzichte van de bouwlijn, werd integraal afgebroken en volledig binnen de contouren van de oorspronkelijke constructie, vervangen door een modern multifunctioneel geheel van vergaderruimten.

Essentieel bij deze opdracht is dat er op een representatieve en serene wijze een werkplek ontstaat waarbij bespreking en ontmoeting centraal staan.

De complexiteit bestaat erin de juiste setting te ontwikkelen waarbij formele (bespreking: directievergaderingen, presentaties, videoconferenties,…) en informele (ontmoeting: salon, rustpunten, …) contacten vlot mogelijk zijn.

Aansluitend hierbij diende rekening gehouden te worden met een grote diversiteit aan gebruikers en is dus een zekere neutraliteit wenselijk. Tevens dienden de mogelijkheden uitgewerkt te worden om het aanwezige stadslandschap maximaal te kunnen beleven.

Daarom werd getracht dit project te ontdoen van alle toevoegingen om zo de diverse ruimten terug te brengen tot hun essentie. De esthetiek wordt hierdoor toegewezen aan de ervaring van licht, zicht, uitzicht en materiaal waardoor bij de beleving van het geheel de grens tussen drukte en rust zal vervagen.

Materiaal en kleurgebruik zijn uitermate sober maar stralen toch verfijning uit zonder te vervallen in decadentie. Er ontstaat een strak, doch geen steriel beeld in een dynamisch kader.

Een hoge mate van gedetailleerdheid is ingezet om een zo detailloos mogelijk ontwerp te genereren en alle storende elementen die eigen zijn aan het programma aan het zicht te onttrekken (verlichting, verluchting, HVAC, data, flip-over, white-board, beamer,…).

Ter hoogte van het buitenschrijnwerk omkaderen plafond, wand en vloer de omgeving, los van storende elementen zoals raamprofielen, structurele elementen of in opbouw geplaatste zonneweringen. Hierdoor wordt de waarneming van de omgeving geïntensiveerd.