STEIN VAN ROSSEM

architectenbureau BVBA

STEIN VAN ROSSEM In een voormalig appartement, deel uitmakend van een in de jaren 70 opgetrokken appartementsgebouw in de periferie rond de hoofdstad, werd het nieuwe kantoor van het architectenbureau ondergebracht

STEIN VAN ROSSEM  
SVR website is loading...
 
 

Inrichting eigen kantoor
Brussel

In een voormalig appartement, deel uitmakend van een in de jaren 70 opgetrokken appartementsgebouw in de periferie rond de hoofdstad, werd het nieuwe kantoor van het architectenbureau ondergebracht.

Het op het gelijkvloers gelegen appartement, die voorzien was van een verlaagd plafond op een hoogte van 2,90m, werd volledig gestript. Net als in de naastgelegen entreehal van het gebouw ontstond zo een vrije hoogte van 4,65m. Deze vrije hoogte bood de mogelijkheid om een gedeelte van de ruimte te voorzien van een tussenvloer, waardoor extra oppervlakte ontstond.

Er werd gekozen voor een open vloeiende ruimte waarbij de verschillende programmatische eisen naadloos op elkaar aansluiten, enkel gescheiden door brons gekleurde glaswanden of zwart gefineerde volumes. Op deze wijze ontstaat enerzijds een minimum aan privacy en ontstaat anderzijds een vage suggestie van de volgende zone.

In deze cool-white geschilderde ruimte werden de meubels (tafels, stoelen en werktablet) gereduceerd tot het essentiƫle minimum. Voor de vloer werd gekozen voor een hoogglans witte polyurethaan coating die de glaswanden, zwarte volumes en meubels laat weerspiegelen waardoor de hoge ruimte nog hoger aanvoelt.